top of page

Dagsutflykt till Kvarnträsket 27.4.2020


Min kompis Fredrik Bärlund som också har fotografering som hobby ringde mig på förmiddagen och frågade om jag ville hänga med och vandra runt Kvarnträsket.

Det var en frågan om en kaffe+smörgås vandring. Jag fixade kaffe och smörgåsar och packade kameraväskan. Kl.14.00 hämtade Fredrik mig och 14.25 var vi framme.


Rätt stor parkering. Då vi kom så var vi de enda där, men då vi avslutade vandringen så hade det kommit två bilar till.


Det finns också en toalett vid parkeringen
Det finns också en toalett vid parkeringen


Själva rutten så går ett stycke längs träsket, men också en runda inne i skogen. Vid träsket finns utsatt eldstad. Men jag såg att folk hade nog byggt sin egen eldstad på flera andra ställen. Vi valde att gå runt träsket moturs.

Vi går vidare..


Klockan blev 16.00 och vi blev hungriga. Vi hade gått förbi den "allmänna" utsatta eldstaden och flera andra fina ställen och hade hoppats att vi skulle hitta ett ännu finare ställe att tillreda maten vid högre upp, men det visade sig att det inte fanns. Så vi fick nöja oss med en helt okej plats just efter det utmärkta naturskyddsområdet hade slutat.


"paus på plats" med kaffe och smörgås
"paus på plats" med kaffe och smörgås

Under kaffe pausen så passade jag på att knäppa några bilder på Fiskgjuset då den landade i sitt bo. Tyvärr så hade jag endast med mig 24-70mm och en 105mm macro lins. Så det här (bilden nedan) var det bästa jag fick med 105an


Efter Kaffet så vandrade vi vidare. Vi har alltså nu lämnat naturskyddsområdet. Man märkte nog att vi inte var de enda som hade bestämt oss att gå runt träsket. Man kunde klart och tydligt se en slags stig var folk hade gått tidigare.

Efter någon hundra meter eter vi hade startat efter vår matpaus så blev terrängen rätt 'Stenig" och man skulle kolla extra noga var man satte ner foten.


Vi går vidare...


Nu och då så går man rätt nära träsket..


Vi går vidare...


Men, sedan mot slutet av träsket då man börjar närma sig mynningen så hade en skogstraktor varit framme och förstört naturen. Det såg mycket otrevligt ut.


Vi går vidare....


Men visst fanns det också några ställen man kunde stanna vid och njuta av vyn över träsket

Vi går vidare..


Nu hade vi kommit till vikbottnet så att säga, och då behöver man ta sig över en bäck som rinner ut från träsket. Det går rätt så enkelt med ett raskt skutt att ta sig över.


Vi går vidare...


Nu är vi på träsket norra sida sida och i början så ser man den provisoriska stigen helt okej, men efter att ha gått 10 minuter så försvann den...

Vi mötte igen skog som var förstörd av skogstraktor vissa ställen. Då vi hade gått ca. halva sjön så tyckte vi att det blev rätt så jobbigt att gå längs stranden då det var rätt vildvuxet och svår terräng att gå i så vi gick rakt upp mot norr så vi kom till skogsstigen.Sedan då vi hade gått 15-20 minuter längs skogsvägen så kom vi fram till parkeringen igen.


Ett axplock av bilder tagna längs vandringen


 

5 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page