Helmikuu 2017

Helmikuu 2017 kilpailutulokset
Teema: Vapaa
Tuomari: Björn Ahlnäs

1. Decemberdimma
Leif Wickholm

En mycket lyckad bildkomposition med bra rytmik i det dimmiga landskapet, som också återkommer fint i skyn över skogen. Den varma färgen ger en fin och subtil stämning över bilden. Många detaljer som gör att man gärna ser länge på bilden. Utstrålar harmoni. Klar vinnare!
2. Ensam vandrare
Kerstin Hafren

Fin landskapsbild som gör sig mycket bra i svartvitt. S/V gör bilden litet dramatisk - märk att dramatiken avtar om man beskär bilden på vänstra kanten. Helheten är dock lugn och harmonisk. Fina former på snön på isen - vinterns släpljus framhäver dem på ett mycket lyckat sätt. Många detaljer också i denna bild att upptäcka och begrunda. Hunden är bra placerad i mitten och jag tycker om att hunden är vänd mot ljuset och blickar åt samma håll som betraktarens blick dras mot.
3. Luonnon Koristeet
Tom Reijonen

Klassisk motiv, som här har förverkligats på ett proffsigt sätt. Bra skärpa på alla kristaller - lätt sido/motljus framhäver dem. Bildkompositionen sitter bra, grenen är precis rätt placerad i bilden. Iskristallerna på både gren och löv ger en vacker och gnistrande helhet. Bakgrunden är lyckad med en ljus nedre del och en mörk övre del, huvudmotivets färger harmonierar med bakgrundens färger - just rätt bildvinkel!
4. Hfors morgon
Niklas Montonen

Intressant tidlös gatuvy - kunde fungera bra också i svartvitt eller som bruntonat monokrom. Bra bildkomposition. Den rådande belysningen hämtar fint fram många detaljer i husen och i den våta kullerstensgatan - bra fångat!
5. Tranfamilj
Johan Andersson

Fåglar i miljö. Påtaglig gemenskap mellan ungen och honan, fint fångat och bra med placering mitt på bilden. Bildvinkeln är lyckad - ger en klar och ren bakgrund i form av en försommaräng i ljusa pastellfärger som framhäver familjeidyllen. Skärpan ligger på rätt ställe. Tranorna verkar vara omedvetna om fotografen - det som man för det mesta strävar till som naturfotograf.
Show More

Kamera -67 ry.. 

Kokouspaikka:

Segerstrålen kabinetti

Kultturitalo Grand

Piispankatu 28

06100 Porvoo

S-posti: kamera67@gmail.com

IBAN: FI32 4050 1050 0228 95

Jäsenmaksu 20€/vuosi

Copyright © Kamera -67