top of page

Tammikuu 2022

Tammikuu 2022 kilpailutulokset
Teema: Jälki, jäljet
Tuomari:
Kristoffer Åberg

© Copyright Kamera-67

Tuomarin kommentit

 

Överlag kan jag konstatera att det fanns flera fina bidrag. Ganska snabbt utkristalliserade sig dock ett par-tre klara favoriter medan några bilder krävde lite mera övervägande innan den slutliga topp-fem stod klar.

1. Slumpmässigt - Jan Fröjdman

Det här är en mera ovanlig variant av en bild på harspår där också huvudpersonen har ertappats. Jag upplever en dämpad humor i fotografiet som får en på bättre humör. På basen av spåren i, antagligen morgondaggen, så lunkar haren på i lugn takt utan större bekymmer. Inte ens fotografen har lyckats skrämma den.

2. Utter - Johan Andersson

Naturen skapar och är konst. Vattendragens akrobat har tassat förbi ett av verken. Fotografen har sett och dokumenterat. Fina former och behaglig komposition.

3. Mot ljuset - Mikael Laaksonen

En dramatisk bild med en mörk laddning som understryks av rörelseoskärpan i gräset och grenarna. De ljusreflekterande hjulspåren leder betraktaren framåt i bilden och inger en strimma hopp.

4. Naturens egna fotavtryck - Camilla Stjernvall

Det pratas mycket om människan ekologiska fotavtryck. Om naturen själv har skapat det här avtrycket känns det lite extra ironiskt. Fotografen har varit på alerten.

5. Fallen ängel - Jan Fröjdman

Något av en klassiker men i en fin tappning. Tack vare solen som ligger lågt, formationen i terrängen samt vidvinkelperspektivet, gör att man sugs in i bilden.

bottom of page