Tammikuu 2022

Tammikuu 2022 kilpailutulokset
Teema: Jälki, jäljet
Tuomari:
Kristoffer Åberg

© Copyright Kamera-67
1. Slumpmässigt
1. Slumpmässigt

Jan Fröjdman

press to zoom
2. Utter
2. Utter

Johan Andersson

press to zoom
3. Mot ljuset
3. Mot ljuset

Mikael Laaksonen

press to zoom
4. Naturens egna fotavtryck
4. Naturens egna fotavtryck

Camilla Stjernvall

press to zoom
5. Fallen ängel
5. Fallen ängel

Jan Fröjdman

press to zoom

Tuomarin kommentit

 

Överlag kan jag konstatera att det fanns flera fina bidrag. Ganska snabbt utkristalliserade sig dock ett par-tre klara favoriter medan några bilder krävde lite mera övervägande innan den slutliga topp-fem stod klar.

1. Slumpmässigt - Jan Fröjdman

Det här är en mera ovanlig variant av en bild på harspår där också huvudpersonen har ertappats. Jag upplever en dämpad humor i fotografiet som får en på bättre humör. På basen av spåren i, antagligen morgondaggen, så lunkar haren på i lugn takt utan större bekymmer. Inte ens fotografen har lyckats skrämma den.

2. Utter - Johan Andersson

Naturen skapar och är konst. Vattendragens akrobat har tassat förbi ett av verken. Fotografen har sett och dokumenterat. Fina former och behaglig komposition.

3. Mot ljuset - Mikael Laaksonen

En dramatisk bild med en mörk laddning som understryks av rörelseoskärpan i gräset och grenarna. De ljusreflekterande hjulspåren leder betraktaren framåt i bilden och inger en strimma hopp.

4. Naturens egna fotavtryck - Camilla Stjernvall

Det pratas mycket om människan ekologiska fotavtryck. Om naturen själv har skapat det här avtrycket känns det lite extra ironiskt. Fotografen har varit på alerten.

5. Fallen ängel - Jan Fröjdman

Något av en klassiker men i en fin tappning. Tack vare solen som ligger lågt, formationen i terrängen samt vidvinkelperspektivet, gör att man sugs in i bilden.