top of page

Vuoden kuvaaja kilpailun säännöt

 

Kuukausikilpailujen teemat

Kilpailuun osallistutaan digitaalisilla tiedostoilla joulukuun kilpailua lukuunottamatta. Joulukuun kilpailusta löytyvät omat säännöt.

Kuukausikilpailujen teemat valitsee hallitus ja ne julkistetaan hyvissä ajoin.

Nämä ovat vuoden 2023 teemat:
 

 • Tammikuu: Muotokuva

 • Helmikuu: Kotikaupunkini

 • Maaliskuu: Syvyys

 • Huhtikuu: Elämää Porvoonjoen kupeessa

 • Toukokuu: Ihoton (herkkä)

 • Syyskuu: Sokeripala

 • Lokakuu:  Tarunomainen

 • Marraskuu: Johtavat linjat

 • Joulukuu: Bokeh (max. 2 A4 vedosta)

Vuoden kuvaaja -palkinnot ja pisteet

- vuoden kuvaajalle jaetaan kiertopalkinto.

- kuukauden kuvan voittajalle jaetaan palkinto.

- sijat 1.-5. saavat pisteitä. Kauden päätyttyä pisteet lasketaan yhteen. Vuoden aikana yhteensä eniten pisteitä ansainnut kuvaaja on Vuoden kuvaaja.

- pisteitä annetaan seuraavasti:

1.   sija 5 pistettä

2.   sija 4 pistettä

3.   sija 3 pistettä

4.   sija 2 pistettä

5.   sija 1 piste

- Bjarne Backmanin muistokilpailu on myös vuoden kuvaaja kilpailun osakilpailu ja pisteytetään kuten kuukausikilpailut skaalalla 1-5

 

Osallistumisoikeus

- kilpailuun voi osallistua vain yhdistyksen (Kamera-67) jäsen. Jäsenyys edellyttää että kilpailija on suorittanut voimassa olevan jäsenmaksun sen jälkeen kun vuosikokous on sen määrittänyt tai vaihtoehtoisesti että kilpailija on ainaisjäsen, kunniajäsen tai kunniapuheenjohtaja.

- kuukausikilpailuissa aiemmin menestyneitä kuvia ei saa tuoda uudelleen kuukausikilpailuun.

- kilpailijan tulee noudattaa Vuoden kuvaaja -kilpailun sääntöjä.

 

Kilpailun kuviin liittyviä rajoituksia ja vapauksia

- kuvaaja saa osallistua enintään kahdella kuvalla kuukausikilpailuun.

- kuviin ei saa lisätä vesileimaa, kuvaajan tai kuvan nimeä, logoa tms.

- kuvien käsittely on vapaa.

 

Kilpailutiedosto, sen koko ja nimeäminen

Huom! Kuvan kokorajoitus on ohjeellinen

- kilpailutiedoston saa rajata originaalista vapaasti, mutta valitun kuva-alan pitkän sivun suositellaan olevan originaalissa kilpailutiedoston mukaisella rajauksella originaalissa vähintään 1920 pikseliä.

- kilpailukuvan koko: pienennä/tallenna kuva jpg-kuvaksi siten, että sen pisin sivu suositellaan olevan vähintään 1920 pikseliä (leveys tai korkeus).

- kilpailukuvan nimeäminen: tiedostonimessä tulee olla kuvan nimi sekä kuvaajan nimi tai nimikirjaimet (esim. Talvipäivä_Kirsi Kuvaaja.jpg).

- kuvaaja vastaa kilpailutiedostojen teknisestä toimivuudesta.

 

Kuvaajan vastuu

- kuvaajalla tulee olla täydet oikeudet kuvaan ja sen julkaisemiseen. Kuvaaja vastaa, että kuvassa näkyvät tunnistettavissa olevat henkilöt ovat antaneet suostumuksensa kuvan julkaisemiseen, jos kuva on otettu muualla kuin julkisella paikalla.

 

Kilpailukuvien toimitus

- kilpailuun voi osallistua vain lähettämällä kuvatiedostot sähköpostitse kamera67@gmail.com -osoitteeseen. Kilpailutiedostojen sähköpostiin latauksen yhteydessä kuvaaja hyväksyy ja sitoutuu noudattamaan kilpailun sääntöjä ja vakuuttaa, että hänellä on sääntöjen edellyttämät oikeudet kuviin.

- nimeä sähköposti siten, että siitä käy helposti selville osallistuminen kuukausikilpailuun (esim.  Tammikuun 2020 kuvakisa).

- kuvatiedostot tulee lähettää edellä mainittuun sähköpostiosoitteeseen viimeistään kuukausikokousta edeltävänä perjantaina klo 21 mennessä.

 

Kuvien tuomarointi

- jos tuomaristona ei ole yhdistyksen jäsenistö, niin kuvien arvostelu tulee tehdä rakentavasti.

- jos tuomaristona on yhdistyksen oma jäsenistö

 • jokainen äänestykseen osallistuva antaa parhaalle kuvalle 3 pistettä, toiseksi parhaalle 2 pistettä ja kolmannelle 1 pisteen. Omia kuvia ei saa äänestää.

 • kun useampi kuva sijoittuu kilpailussa samalle sijalle (viiden parhaan joukkoon), niin se kuva, jolla on enemmän ykkössijoja, tulee ensin. Jos ykkössijoja on yhtä monta, lasketaan kakkossijat. Jos kuvat vieläkin ovat tasavertaiset, ne jakavat sijoituksen.

- tuomarin / tuomariston päätöksistä ei voi valittaa.

 

Tulosten julkistaminen

Kuukauden kuva -kilpailun tulokset julkaistaan kuukausikokouksen yhteydessä, kuukauden toisena tiistaina. Kesä-elokuussa ei ole kuukausikilpailuja.

- kuukauden kuva ja vuoden kuvaaja -kilpailun tulokset julkaistaan Kamera-67 kotisivuilla (www.kamera67.fi) missä myös kuukauden kuva -kisojen sijojen 1.-5. kuvat ja mahdolliset tuomarin/tuomariston antamat perustelut julkaistaan.

- Lisäksi kuukauden kuva ja vuoden kuvaajan kilpailujen tulokset julkaistaan Kamera-67 Facebook-ryhmässä (https://www.facebook.com/groups/179484705407567/).

 

Palkitsemattomat kuvat

- Järjestäjä voi käyttää / julkaista palkitsemattomia kuvia, ellei kuvaajan sitä erikseen kiellä.

- Kaikki osallistuneet kuvat (paitsi ne, joiden kohdalla kuvaaja on sen erikseen kieltänyt) voidaan julkaista Facebook-ryhmässä. Sieltä ne poistetaan seuraavan kuukausikilpailun jälkeen.

 

Järjestäjän vastuu ja oikeudet

- kilpailun järjestäjä sitoutuu käsittelemään kilpailuun toimitettuja tiedostoja huolellisesti. Järjestäjällä on oikeus tallentaa kuvat kilpailun tuomarointia ja sääntöjen mukaisia käyttötarkoituksia varten.

- yhdistyksen hallitus voi tehdä näihin sääntöihin pienehköjä tarkistuksia.

bottom of page